NVO podnele krivične prijave protiv četvorice ministara

Izvor: S media, 11.Maj.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO podnele krivične prijave protiv četvorice ministara

Koalicija nevladinih organizacija koje se zalažu za transparentnije planiranje i trošenje budžeta podnela je danas krivične prijave protiv četvorice ministara i direktora Uprave za zajedničke poslove na osnovu izveštaja revizora o kontroli budžeta za 2008. godinu.

Koalicija za nadzor javnih finansija podnela je republičkom javnom tužilaštvu krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja protiv ministara Tomice Milosavljevića, Olivera Dulića, Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Milosavljevića i Saše Dragina i direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Novice Antića.

"Koalicija izražava žaljenje zbog činjenice da, iako nalazi Državne revizorske institucije (DRI) neosporno ukazuju na postojanje elemenata krivičnog dela u radnjama pomenutih državnih funkcionera, DRI nije reagovala na odgovarajući način i protiv počinilaca podnela krivične, već samo prekršajne prijave", navodi se u saopštenju nevladinih organizacija.

Dodaje se da dodatno zabrinjava činjenica da tužilaštvo, koje je nadležno za gonjenje učinilaca krivičnih dela, nije ispitalo navode DRI, iako nalazi iz izveštaja ukazuju na postojanje krivičnih dela za koja se goni po službenoj dužnosti.

DRI je podnela, na osnovu izveštaja o finansijskoj reviziji završnog računa budžeta Srbije za 2008. godinu, prekršajne prijave protiv 19 odgovornih zbog nepravilnosti u trošenju novca iz budžeta Srbije za 2008. godinu.

Prijave su podnete protiv 11 sadašnjih i bivših ministara - Slobodana Milosavljević, Gorana Bogdanovića, Žarka Obradovića, Tomice Milosavljevića, Nebojše Bradića, Olivera Dulića, Saše Dragina, Predraga Bubala, Slobodana Samardžića, Zorana Lončara i Vojislava Brajovića.

Podnete su i prijave protiv četvoro sekretara iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada i socijalne politike Srbije, kao i protiv bivšeg direktora Uprave za trezor Ivana Maričića, bivšeg i sadašnjeg direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Mirjane Nikolić i Novice Antića i bivšeg direktora Republičke direkcije za imovinu Milana Tomića.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.