Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS će imati svoj poslanički klub?

Nova Srbija najverovatnije će u ponedeljak formirati poseban poslanički klub u Skupštini koji će predvoditi Velimir Ilić.



Zamenik šefa poslaničkog kluba Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija Miroslav Markićević je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će odluka o osnivanju poslaničkog kluba NS-a zavisiti pre svega od toga da li će lider DSS-a Vojislav Koštunica biti poslanik.

"Ako Koštunica bude poslanik, on će najverovatnije biti šef zajedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslaničkog kluba", rekao je Markićević.

Velimir Ilić u ovom trenutku nije jedan od poslanika NS-a, ali će, prema Markićevićevim rečima, uskoro biti odlučeno da li će on to postati tako što će stranka zameniti jednog od sadašnjih poslanika.

"Ukoliko budu formirana dva posebna poslanička kluba to neće značiti raskid koalicije", rekao je Markićević, i objasnio da je odvajanje poslaničkih klubova postupak kojim bi obe stranke dobile više prostora za obrazloženje svojih stavova pred parlamentom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.