NS: Počela Generalna skupština AER

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Počela Generalna skupština AER

Skupština Vojvodine domaćin je Generalne skupštine Regionalne mreže mladih, koju je osnovala Skupština evropskih regiona. Danas su u Centru za privredno tehnološki razvoj na Andrevlju mladi političari, članovi omladinskih organizacija iz cele Evrope raspravljali o problemima i izazovima vođenja omladinske, ali i regionalne politike u Evropi.

Mladi iz desetak evropskih regija, okupljeni u skupštini Regionalne mreže mladih,raspravljali su o održivom razvoju u Evropi, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o onome što je bitno za realizaciju dugoročnih razvojnih ciljeva. Pored različitih tema koje su pokrenuli, na skupu su donete i odluke o budućim aktivnosima skupštine.

"Veoma su važni za mlade ovakvi skupovi. Prvo zato što je njihov smisao da izgrade i istaknu ono što je bitno za mlade i da zapravo doprinesu razvoju Evrope", rekla je Gloria Vitali,  predsednica Regionalne mreže mladih, Norveška.

"S obzirom da je tema povezivanje mladih iz različitih regiona nadam se da ćemo razmenom iskustava o pozicijama mladih načinu donošenja odluka i da bi mogli u budućnosti da sarađujemo", rekla je Sara Pavkov iz Vojvodine.

Domaćin mladima iz Evrope je Skupština Vojvodine, koja je od 2002. aktivna članica Skupštine evropskih regiona

"Vojvodina jedan 180 članova skupštine evropskih regija koja je jedan od najaktivnijih članova. U ovom slučaju zadovoljstvo što imamo mlade iz više od 10 zemalja gde omogu da razmene iskustva mišljenja i organizuju se kako to radi u razvijenim zemljama Evrope", rekao je Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Do 9.maja, do kada i traje skup, mladi evropljani upoznaće se sa Vojvodinom, a biće im predstaljen i projekat Novi Sad omladinska prestonica Evrope 2019.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đanković: Vojvodina slika Evrope kakvu želimo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2017, 16:06

"Vojvodina je slika Evrope kakvu želimo", izjavila je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Aleksandra Đanković, u razgovoru sa mladim političarima i aktivistima omladinskih organizacija iz Evrope, okupljenim u Regionalnoj mreži mladih...Članovi ove mreže, koja je deo najveće mreže evropskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.