Izvor: Blic, 11.Dec.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA SVAĐA Šabić: Maja Gojković laže o mojoj plati

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je da je ponašanje predsednice Skupštine Maje Gojković nedostojno funkcije koju obavlja.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je da je ponašanje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković tokom rasprave o amandmanima na Zakon o budžetu bilo nedostojno funkcije koju vrši i kompromitujuće i za samu instituciju Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skupštine.

Šabić je u saopštenju, osvrćući se na amandman kojim se traži smanjenje plate zaštitnika građana i poverenika, naveo da je sramno što je vreme rezervisano za skupštinsku debatu, koje je plaćeno novcem poreskih obveznika Gojkovićeva "traćila na besmislenu raspravu o diletantski artikulisanom amandmanu, jer svakom s elementarnim poznavanjem prava mora biti jasno da je na predloženi, pravno tragikomičan način nemoguće smanjiti bilo čiju platu, pa ni platu poverenika".

On je u saopštenju dodao da je Gojkovićeva iznela "grube neistine" o plati poverenika, kada je rekla da je njegova plata 400.000 dinara, "da bi ga potom uz cinično ‘duboko izvinjenje povereniku’ korigovala na iznos od 376.000 dinara", dok je plata poverenika upola manja.

Pročitajte još

- Plata poverenika za informacije po zakonu je jednaka plati sudije Vrhovnog suda. Shodno tome... iznosi 194.000 dinara i može se korigovati nekoliko procenata u zavisnost od minulog rada - naveo je Šabić.

On je ocenio da je problem što je predsednica Skupštine svesno lagala, jer je njoj visina plate poverenika morala biti poznata zbog toga što je objavljena na sajtu poverenika.

- Imajući sve navedeno u vidu, nalazim za shodno da Maju Gojković podsetim na to da je za narod koji želi da živi u bar minimalno pristojnoj državi ponižavajuće da na čelu narodnog predstavništva ima osobu spremnu da ga i laže - naveo je Šabić.

Amandman o smanjenju plata ombudsmana i poverenika podneo je poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je zatražio da se plata ombudsmana smanji na nivo plate predsednika, a plata poverenika na visinu plate premijera.

Gojkovićeva: Žaliću se Jankoviću

U Skupštini je i juče tokom izjašnjavanja o amandmanima na državni budžet došlo do verbalnih prepucanjava dela opozicionih poslanika i predsednice parlamenta Maje Gojković. „Molim vas da me ne ometate, stalno me napadate i poverenik me napada... žaliću se zaštitniku građana“, rekla je ironično Gojkovićeva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.