NALED: Ukinuti radne i zdravstvene knjižice

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Dec.2012, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALED: Ukinuti radne i zdravstvene knjižice

Radna i zdravstvena knjižica su dokumenti koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost i zbog toga bi ih trebalo ukinuti, navedeno je u najnovijem izdanju Sive knjige koju će Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj predstaviti 21. decembra. U Sivoj knjizi, koja sadrži 76 birokratskih procedura, preporučuje se vlastima i da gradjane rasterete obaveze stalnog podnošenja izvoda iz matične knjige rodjenih i uverenja o državljanstvu. U ministarstvu rada ocenjuju da ne treba ukidati radnu knjižicu jer ne postoji registar ili evidencija koja bi mogla da zameni radnu knjižicu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Treba li ukinuti radne i zdravstvene knjižice?

Izvor: Kamatica.com, 19.Dec.2012

Radna i zdravstvena knjižica su dokumenti koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost i zbog toga bi ih trebalo ukinuti. Ovo je navedeno u najnovijem izdanju Sive knjige koju će Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj predstaviti u petak..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.