Muzička škola u Vrbasu obeležava 60 godina rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzička škola u Vrbasu obeležava 60 godina rada

Osnovna muzička škola u Vrbasu osnovana je 1959. godine i ima 185 učenika u Vrbasu, Srbobranu i Zmajevu. Koncertom učenika u Zmajevu počelo je obeležavanje 60. godišnjice od osnivanja škole.

U Zmajevu je održan prvi u nizu koncerata Osnovne muzičke škole iz Vrbasa koji je posvećen jubileju 60. godišnjice od osnivanja škole. Publika je imala priliku da čuje 20-ak učenika muzičke škole koja danas ima 185 učenika na 5 odseka.

Nastavnica tambure Marijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marki kaže da je zadovoljna nastupima svojih učenika pred brojnom publikom u velikom holu osnovne škole u Zmajevu. "Deca su se stvarno potrudila da se pokažu u najboljem svetlu. Bilo im je jasno kakav se koncert sprema i da za nastup na ovom koncertu moraju savršeno da sviraju, da se najbolje pripreme. Naravno tu ima i treme, oni nemaju prilike tako često da nastupaju", rekla je ona.

Program je zamišljen kao omaž Savi Vukosavljevu u čiju čast je otvorena izložba dokumenata i fotografija, a koncert u Zmajevu bio je posvećen njegovom doprinosu tamburaškoj muzici.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Vrbas, Mira Nedić ističe da će se narednih godinu dana jubilej vrbaške muzičke škole obeležiti nizom koncerata učenika. "Izuzetan koncert posvećen jednom od rodonačelnika tamburaške muzike i tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine, našeg sugrađanina, rođenog Zmajevčanina, gospodina Vukosavljeva", kazala je ona.

Specijalni gosti na koncertu bili su članovi nagrađivanog subotičkog tamburaškog kvarteta sa nastavnikom Stipanom Jaramazovićem koji su izveli četiri kompozicije iz svog repertoara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.