Izvor: Blic, 18.Jul.2009, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Žandarmi maltretiraju Albance na jugu Srbije

Predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je danas FoNetu da pripadnici žandarmerije brutalno upadaju u kuće Albanaca i "maltretiraju čak i malu decu".



"Ukoliko se nastave brutalne akcije žandarmerije, svako dvorište i kuća u Preševu i okolnim selima biće otvoreni, jer ne želimo da lome kapije, vrata i prozore da bi ušli. Biće im sve dostupno i otvoreno", rekao je Mustafa.

On je ocenio da neće biti razloga da lokalna vlast radi "ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne prestane represija".

"Otvorićemo zgradu opštine i ostalih institucija, pa neka policija i žandarmerija postavljaju svoju vlast. Mi u njoj nećemo učestvovati. U situaciji kada žandarmerija brutalno upada ljudima u kuće i maltretira čak i malu decu, nemamo šta drugo da kažemo već da ćemo se povući iz zvaničnih organa opštinske vlasti ako se to nastavi", izjavio je Mustafa.

Prema njegovim rečima, slične stvari su se tokom prethodne decenije događale na Kosovu.

"Policija se na isti način ponašala na Kosovu, pa znamo šta se tamo desilo. Srbija je izgubila Kosovo. Da li na ovakav način gura i Preševsku dolinu prema Kosovu", upitao je Mustafa.

On je ocenio da je veliki problem što lokalni organi vlasti ne mogu da dođu do predstavnika Vlade Srbije.

"Niko sa nama ne komunicira, samo po novinama čitamo njihove izjave. Ovde je veliki problem i neko mora da razgovara sa ljudima, da vidimo kako da ga rešimo", rekao je Mustafa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.