Mrkonjić: Spreman da polažem račune

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Spreman da polažem račune

Beograd -- Poštujem sve kolege u vladi. Moja sudbina me ne interesuje; ako odluče da meni nije mesto u vladi, nek tako bude, kaže ministar Milutin Mrkonjić.

Potpredsednik SPS kaže da je saradnja Aleksandra Vučića i Ivice Dačića dobra i dodaje da nema problem s tim da Vučić procenjuje učinak ministara u vladi.

"SPS smatra da naši ministri dobro rade. Moje kolege rade izvanredno. Građani nek ocene šta je urađeno", kaže Mrkonjić i dodaje da lično ima izuzetnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnju sa svima u vladi.

Mrkonjić navodi da se ne plaši nikakve istrage.

"Ne plašim se istraga, nemam kuću, nemam stan, nemam kola, nemam deviznu štednju, imam domaću, primam platu“, kaže Mrkonjić i dodaje da se on time ne hvali.

Mrkonjić dodaje da nije čuo da je Vučić nezadovoljan njegovim radom, ali da je spreman svaki dan da polaže račune. Ministar saobraćaja dodaje da je već dva put odbio da bude ministar i dodaje da je tu ako može da pomogne, ako ne - "hvala".

Mrkonjić navodi da rekonstrukcija vlade nije dobra ideja.

"Stavio bih tačku na to. Dobro je da vlada radi jedinstveno i da Dačić zajedno sa Vučićem radi u interesu države. I dobro bi bilo da se posao nastavi", kaže Mrkonjić i dodaje da je u prošloj vladi izvršena rekontrukcija, zbog koje je izgubljeno godinu dana. On dodaje da u prošlo vladi nisu iskorišćeni neki rezultati zato što se dugo govorilo samo o rekonstrukciji.

Ministar navodi da je on svakoga dana spreman na promene i rekonstrukcije.

"Ljudi su tek ušli u poslove. Prvi rezultati se tek sada očekuju...menjati to nije dobro“, kaže Mrkonjić i dodaje „da bi to poremetilo jedan koncept i stalne trzavice stvaraju nemir u kabinetima, ali i ministarstvima“.

Milutin Mrkonjić navodi da je Ivica Dačić u potpunosti predan pregovorima.

"Uloga premijera danas je vezana za pregovore i on se sam predao tom poslu. Ivicu znam 25 godina, nikada nije bio toliko angažovan. Čovek 24 sata dnevno radi na tom poslu i taj posao može da se reši samo tako, i on će taj posao i da završi“, navodi Mrkonjić i dodaje da sudbinu vlade ne bi vezivao za bilo koje pitanje, pa ni za pitanje Kosova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mrkonjić: Ne plašim se nikakve istrage

Izvor: S media, 25.Mar.2013

Poštujem sve kolege u vladi. Moja sudbina me ne interesuje, ako odluče da meni nije mesto u vladi, nek tako bude, kaže ministar Milutin Mrkonjić...Potpredsednik SPS kaže da je saradnja Aleksandra Vučića i Ivice Dačića dobra, i dodaje da nema problem sa tim da Vučić procenjuje učinak ministara...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.