Mrkonjić: Glasaću protiv otpuštanja u ministarstvima

Izvor: Blic, Tanjug, 18.Sep.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Glasaću protiv otpuštanja u ministarstvima

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da je protiv otpuštanja radnika iz ministarstava, prema planu racionalizacije dogovorenim sa Međunarodnim monetranim fondom (MMF), i da će "lično na Vladi glasati protiv takvog rešenja".



"Ako Vlada takvu odluku i donese, spreman sam da platim kaznu, ali je ne znam da otpuštam radnike i ne mogu da ih otpuštam, otpuštanje radnika nije rešenje", rekao je Markonjić na jagodinskoj televiziji "Palma plus". Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naći način da zadovoljimo uslove MMF, ali otpuštanje radnika nije rešenje, svaki čovek mora dobiti posao, i "ja mislim da prema MMF moramo imati čvršći stav, moramo im objasniti naše stanje", istakao je Markonjić i dodao da "ne možemo više zvati međunarodnu zajednicu da nam uređuje stanje u zemlji, jer mi to moramo".

"Vlada Republike Srbije je dužna da zaposli sve svoje građane, a kako je to posebno pitanje, treba se organizovati tako da svi dobiju posao, ne vidim šta ćemo dobiti ako otpustimo 14.000 ljudi", rekao je Mrkonjić i zapitao - gde će ti ljudi, doći će ponovo pred vrata Vlade.

"I sada je mnogo nezaposlenih i trudimo se da ih zaposlimo kroz realizaciju raznih projekata", dodao je on.

Mrkonjić je napomenuo da je u njegovom ministarstvu zaposleno 190 ljudi, "svaki ima svoj zadatak, svi rade, možda ne svi punim kapacitetom, svi znaju svoj posao i ja ih organizujem da rade i zadovoljan sam njima". Svaki čovek je problem i mi u Vladi se moramo baviti tim problemom, Vlada nije "pačija škola", a "ja ako nađem neradnika u mom ministarstvu ja ću da ga otpustim", dodao je Markonjić.

On je ponovio da se sa MMF-om "možemo dogovoriti, mi nismo prezadužena zemlja, imamo perspektivu i mogućnost da sve dovedemo u red".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.