Izvor: S media, 06.Feb.2013, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Nikolić neće pregovarati s Jahjagom

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić ocenio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastanakom s kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom pokazuje podršku svemu što rade svi predstavnici Srbije, čime se vidi jedinstvo državnog vrha po pitanju Kosova i Metohije.

Mrkić je u intervjuu za današnji beogradski "Blic" istakao da predsednik neće pregovarati, pošto je pregovarač u ime Srbije premijer Ivica Dačić.

"Cilj je da sprovedemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ono što piše u našem dokumentu (skupštinskoj Rezoluciji o Kosovu), jer se u njemu vodi računa o interesima Albanaca, ali se najpotpunije štiti srpska zajednica", rekao je Mrkić.

Mrkić je dodao da je optimista po pitanju evropskih integracija i da Srbija ima velike šanse da dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

"Iskreno mislim da imamo vrlo dobre šanse da dobijemo datum za početak pregovora s EU i da su one retko kada bile tako dobre", istakao je Mrkić.

(Blic)

Foto:Beta/Marko Rupena/EV

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.