Momirović i Pinter o zajedničkim železničkim projektima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 15:06

Momirović i Pinter o zajedničkim železničkim projektima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom o infrastrukturnim projektima i železničkom saobraćaju kroz Vojvodinu do Mađarske.

Momirović je Pinter su tokom susreta razgovarali o dinamici radova na brzoj pruzi Beograd - Budimpešta, rekonstrukciji pruge Segedin-Subotica i Subotica - Horgoš - granica Mađarske.

Ministar je istakao da je, pored odličnih političkih odnosa između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve susedne zemlje, za Srbiju od velikog značaja ekonomska saradnja i mađarske investicije, a posebno u Vojvodini.

"U toku 2020. godine, uprkos pandemiji korona virusa obostrana trgovinska razmena iznosila je blizu dve milijarde evra'', rekao je Momirović.

Na kraju sastanka, obe strane saglasile su se o značaju inteziviranja saradnje Srbije i Mađarske na zajedničkim projektima predviđenim Okvirnim sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.