Momirović: Valjevo će biti jedan od motora Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 13:14

Momirović: Valjevo će biti jedan od motora Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo - Lajkovac i tom prilikom rekao da je zadovoljan dinamikom kojom radi kineska kompanija "Šangdong".

Ministar je ukazao da će Valjevo u bliskoj budućnosti postati jedan od motora razvoja Srbije.

"Ovo je izuzetno važan projekat i za Valjevo i za Lajkovac. Brza saobraćajnica dovodi u Valjevo strane investitore. Planiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da otvorimo 1000 novih radnih mesta u ovoj godini. Samo 'Hansgroe', kao svetski lider u svojoj delatnosti, otvara 500 radnih mesta, a svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta. Brza saobraćajnica će imati 18 kilometara, vrednost projekta je 158 miliona evra, a zahvaljujući našim kineskim partnerima posao se odvija planiranom dinamikom, tako da će Valjevo dobiti primat u Zapadnoj Srbiji, a za nekoliko godina postaće motor razvoja Srbije", rekao je ministar.

Naglasio je da streme plati od 1000 evra i penzijama većim od 400 evra.

"Nećemo se zaustaviti dok to ne ostvarimo, a tome u prilog govori i podatak da trenutno širom Srbije gradimo i projektujemo 1200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica", rekao je ministar Momirović.

Brza saobraćajnica Valjevo - Lajkovac od izuzetnog je značaja za razvoj obe samouprave.

"Izgradnjom brze saobraćajnice ostvarujemo višedecenijski san povezivanja centra Kolubarskog okruga sa ostatkom Srbije. Sada to činimo povezivanjem Valjeva sa auto - putem "Miloš Veliki", a to je od velikog značaja za sve opštine Kolubarskog okruga. Imajući u vidu skoro otvaranje dve fabrike u Valjevu, i novih radnih mesta, jasno je koliko je ova saobraćajnica bitna i za Lakovac", poručio je predsednik ove opštine Andrija Živković

Obilasku radova na izgradnji brze saobraćajnice prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

"Izgradnja brze saobraćajnice je strateški najvažniji projekat za Valjevo, koji nas povezuje sa 'Milošem Velikim' i ostatkom Srbije. Najveći značaj se ogleda u sve većem interesovanju stranih investitora za dolazak u Valjevo, a dokaz toga su dva ugovora koje smo potpisali prošle godine sa nemačkim kompanijama, od kojih je jedna započela izgradnju svoje fabrike, dok će druga to učiniti u martu. To će doneti nova radna mesta za građane, ne samo Valjeva, nego čitavog Kolubarskog okruga", kazao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović: Hansgroje zapošljava 500 ljudi do kraja godine

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

Nastavak na N1 televizija...

Momirović: Valjevo će biti jedan od motora razvoja Srbije

Izvor: RTS, 22.Jan.2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je gradilište brze saobraćajnice Valjevo–Lajkovac, i istakao da je zadovoljan dinamikom kojom radi kineska kompanija "Šangdong". . Tomislav Momirović je ukazao da će Valjevo u bliskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.