Izvor: B92, 19.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić nije u SRJ i nije bilo pokušaja hapšenja

Beograd -- General Ratko Mladić, za kojim je raspisana potjernica Haškog tribunala, ne nalazi se na teritoriji Jugoslavije, pa nije ni moglo biti pokušaja njegovog hapšenja, rekli su Srni zvaničnici ministarstava unutrašnjih poslova Jugoslavije i Srbije. Pomoćnik jugoslovenskog ministra unutrašnjih poslova i predsjednik Odbora za bezbednost u Narodnoj skupštini Republike Srbije Dragan Šutanovac izjavio je Srni da "nema saznanja da je uhapšen, niti da je bilo pokušaja hapšenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teritoriji Jugoslavije haškog optuženika Ratka Mladića". Šutanovac je naglasio da "nema ni zvaničnih ni nezvaničnih informacija da se tako nešto desilo", kao i da "nema saznanja da se Ratko Mladić uopšte nalazi u Jugoslaviji".

I portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladan Čolić rekao je Srni da "republički MUP ne raspolaže informacijama da se tako nešto desilo u Srbiji". "Mladić nije u Srbiji, pa kako može biti uhapšen ovde?" - zapitao je Čolić, negirajući glasine da je policija pokušala juče da uhapsi Mladića u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.