Mladenović: Vlast DSS-SRS-SPS u Beogradu - velike šanse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Vlast DSS-SRS-SPS u Beogradu - velike šanse

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije i kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda postizborne koalicije SRS-DSS-NS i SPS-PUPS-JS Andreja Mladenović izjavio je danas da "postoje velike šanse da se u Beogradu formira vlast te koalicije".

Mladenović je u intervjuu NIN-u kazao da je to povrđeno i "potpisima i postupcima". "Mislim da će se to i desiti. A kakav ćemo odnos imati sa SPS ako oni izaberu koaliciju sa DS, to će stranka odlučiti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je Mladenović.

Radikalska "lekcija iz demokratije"

On je ocenio da "ma šta ko mislio o SRS, da su radikali poslednjih nekoliko meseci držali lekcije iz demokratije". "Ako smo demokrate moramo poštovati principe i kada nam ne idu u korist", rekao je Mladenović.

Komentarišući novosklopljeni sporazum između G 17 plus i SDA Sulejmana Ugljhanina, Mladenović je kazao da je to "samo primer šta se sve radi da bi se formirala vlada koja odgovara nekome spolja". "Uostalom DSS se jedini usudio da kaže da ambasador jedne od najmoćnijih zemalja sveta u Beogradu konstruiše Vladu Srbije", kazao je Mladenović.

Tajkuni i/ili strani ambasadori

On je ocenio da je "možda normalno da su strane države zainteresovane za političke prilike u Srbiji, ali da nije normalno da strani ambasadori govore ko bi trebalo da formira srpsku vladu".

Portparol DSS smatra da je "razlog i ključna tema interesovanja za naše političke prilike Kosovo", podsetivši da je "zbog Kosova pala prošla vlada". "Ono će biti suštinsko pitanje na kome će se formirati i neka buduća vlada", naveo je Mladenović.

Upitan kakav je uticaj najbogatijih ljudi u Srbiji na formiranje vlade, Mladenović je kazao da "zna za sastanke u Klubu privrednika, da zna da postoji tendencija mešanja", ali nije naveo na koga konkretno utiču.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.