Mitropolit Amfilohije za popis bez straha

Izvor: Glas javnosti, 09.Mar.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Amfilohije za popis bez straha

HERCEG NOVI - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je, tokom susreta sa članicama Kola srpskih sestara u Herceg Novom, poručio da narod u Crnoj Gori treba osloboditi straha pred predstojeći popis stanovništva da bi se svako mogao izjasniti kako želi, ne strahujući da će zbog toga ostati bez posla.

"Očigledno da je danas u Crnoj Gori najopasnije izjasniti se kao Srbin. Ostalo sve može, ostalo se sve podržava i to je ono što je najtragičnije", rekao je mitropolit Amfilohije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i dodao da Crna Gora ne treba da gradi budućnost na deobama i na "vidljivom i nevidljivom strahu".

On smatra da popis u Crnoj Gori, koji je zakazan od 1. do 15 aprila, ne treba provesti na osnovu nasilja i straha "koji je uteran u kosti ovom narodu".

"Evo, u Crnoj Gori je nasušna potreba da se narod oslobodi straha. Neka se izjašnjava kako ko želi, ali da se ne izjašnjava na osnovu straha i bojazni da će sutra zbog toga ostati bez posla ili škole", rekao je mitropolit Amfilohije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.