Izvor: Blic, 05.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting "Kosovo je Srbija" nije bio prijavljen

Odgovornost za smrtni slučaj, povređene i materijalnu štetu nastalu tokom skupa "Kosovo je Srbija" snosi država, jer su njeni organi pozivali na taj događaj koji nije bio prijavljen, piše beogradski "Danas" u izdanju za petak.



"Miting 'Kosovo je Srbija', održan 21. februara u znak protesta zbog jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, formalnopravno nije prijavljen Policijskoj upravi za grad Beograd ili tertitorijalno nadležnoj jedinici policijske stanice", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << piše u dokumentu Ministarstva unutrašnjih poslova koji je list dobio pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Vlada i Skupština Srbije su pozivale na taj događaj, podseća list.

"Danas" piše da pravni stručnjaci iz vlade, koji su želeli da ostanu anonimni, ocenjuju da pošto skup nije prijavljen, a policija ga nije sprečila, odgovornost za smrtni slučaj, povređene i materijalnu štetu snosi država jer su svi relevantni državni organi pozivali građane da dođu na miting.

Na skupu "Kosovo je Srbija" jedan mladić je poginuo, 212 osoba je povređeno, oštećene su neke ambasade i još 90 objekata u centru grada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.