Mitić: Članstvo SPO u šoku, Srećkovića smenio preki sud

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitić: Članstvo SPO u šoku, Srećkovića smenio preki sud

BEOGRAD -

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Dragan Mitić izjavio je za Pres da je smena Srđana Srećkovića sa funkcije potpredsednika stranke "izazvala šok među članstvom, najviše zbog toga što on nije ni bio prisutan na sastanku na kojem je smenjen".

"Srđan nije bio na sednici, jer je imao ranije dogovorene obaveze u vezi sa sahranom Slobodana Jovanovića", rekao je Mitić i objasnio da je o Srećkovićevoj smeni odlučivano pod tačkom dnevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reda "statutarna pitanja".

Prema navodima Mitića, on je pokušao da se javi za reč i odbrani Srećkovića, ali to mu nije bilo dozvoljeno.

Srećković je smenjen većinom glasova, ali Mitić napominje da pre glasanja za njegovu smenu nije utvrđivan kvorum.

"I dalje sam u šoku, jer je predsednik stranke sasvim neočekivano izneo predlog za Srećkovićevu smenu", ukazuje Mitić.

S obzirom na to da on nije bio prisutan i da nije utvrđivan kvorum, napomenuo je Mitić, "mogu samo da kažem da ga je smenio preki sud".

Srećković je u subotu, u izjavi posle smenjivanja, naglasio da se ne slaže sa priklanjanjem SPO pokretu Preokret i promeni stranačke politike prema Kosovu i Metohiji.

"Nije tajna da se ne slažem sa onim što se poslednjih meseci u javnosti predstavlja kao politika SPO prema Kosovu i Metohiji a što, zapravo, predstavlja dovođenje u pitanje zaštitu naših državnih interesa ali i otežava pronalazak kompromisnog rešenja, preko potrebnog za stabilnost regiona", naveo je Srećković u pisanoj izjavi.

Statutom SPO do sada je bilo utvrđeno da se stranka diplomatski bori za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i svestranu zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Na predlog Komisija za Statut, Glavni odbor SPO je u subotu, kako se saznaje, izmenio ovu odredbu člana 6. Statuta, koja sada glasi: "Borba za svestranu zaštitu Srba i srpske baštine na Kosovu i Metohiji, uz evropske garancije, bez priznavanja nezavisnosti Kosova".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.