Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Ratifikacija SPP važna poruka EU

Direktor kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Tanja Miščević ocenila je juče da je važno ratifikovati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, jer je to politička i ekonomska poruka Srbije Evropi.



„Važno je ratifikovati SPP da bismo mogli po olakšanim uslovima i bez carina da trgujemo sa EU", rekla je Miščevićeva novinarima u Palati Srbije, gde je učestvovala na predstavljanju izveštaja Svetske banke o integraciji Zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Balkana i EU.

Kako je rekla, Srbija u ovom trenutku dobrovoljno prilazi harmonizaciji domaćeg prava sa EU, što znači prihvatanje standarda EU, da bismo mogli da trgujemo s državama EU.

Najavljeno je da će Skuština Srbije sutra razmatrati ratifikaciju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.