Mirnim protestima pokazujemo demokratski kapacitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 21:20

Mirnim protestima pokazujemo demokratski kapacitet

Premijerka Ana Brnabić poručila je večeras da je Srbija uvek otvorena za mirine proteste, jer time pokazuje svoj demokratski kapacitet, ali smatra da zbog epidemije korone virusa ovo nije vreme za njih.

Zato je njena poruka učesnicima mirnih protesta da se pridržavaju propisanih mera, da nose maske I da drže distancu.

Zadovoljna je što, kako je rekla, večeras na protestu ispred zgrade Skupštine Srbije nema huligana.

Misli, međutim, da uvek vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za proteste, ali da ovo nije vreme za to.

“Ovo nije vreme, jedina I najvažnija borba koju moramo da pobedimo je korona virus, ne može vlada sama, ne može vlada sa predsednikom, već svi mi zajedno”, poručila je premijerka.

Kao najvažnije je pritom istakla potrebu da se zaštiti zdravstveni sistem zemlje.

Ne razume, međutim, zašto građani ispred parlamenta protestuju I zašto stavljaju svoj život na kocku I život ljudi oko sebe.

“Sigurna sam da je reč o političkom protestu. Bez omalovažavanja ovog skupa, takve su parole, te parole su protiv predsednika, vlade, mene lično. To je u svakoj demokratskoj zemlji normalno.

Nemam ništa protiv toga, volela bih da vidim ko stoji iza tog protesta, koji su njihovi zahtevi I ko je organizator”, rekla je Brnabićeva gostujući na Prvoj tv.

Dokle god ne bude nasilja I agresivnog ponašanja, nema ništa protiv protesta.

Ipak, vise bi, kaže, zbog korona virusa volela da ih nema.

Vučić pod najvećim pritiskom daje najviše

Brnabić je izjavila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Parizu na veoma važnom zadatku ne samo za Srbiju, već za ceo region, ali da nije zabrinuta, jer, kako je rekla, on najbolje funkcioniše kad je pod najvećim pritiskom.

“Vučić je najjači kada je najteže, rekao mi je danas 'samo hrabro i sa osmehom, građani moraju da znaju da su stvari pod kontrolom', što je istina. Koliko god izazova imali, stvari zaista jesu pod kontrolom”, rekla j Brnabić gostujući na Prvoj TV.

Primetila je da ima, međutim, onih koji hoće da pokažu da Srbija nije tako jaka i zato žele da oslabe poziciju zemlje pred predstojeće aktivnosti predsednika Vučića.

“Dobro je što Vučić pod najvećim pritiskom daje najviše od sebe. A, da li je naša pozicija oslabljena od pre tri dana - jeste. Ali, tako je, kako je”, rekla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Mirnim protestima pokazujemo demokratski kapacitet

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2020

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da je Srbija uvijek otvorena za mirine proteste, jer time pokazuje svoj demokratski kapacitet, ali smatra da zbog epidemije korone virusa ovo nije vrijeme za njih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.