Izvor: Blic, 02.Nov.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka pravde razgovarala sa Fatosom Bitićijem

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa Fatosom Bitićijem, bratom američkih državljana Ilira, Mehmeta i Agrona Bitićija koji su ubijeni 1999. godine u Srbiji.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da je sastanku prisustvovao i zamenik ambasadora SAD u Srbiji Kurt Doneli, kao i politički sekretar ambasade Džon Bauer Master.

Na sastanku je istaknuta spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa slučajem ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << braće Bitići.

Nela Kuburović ukazala da će Vlada Srbije u okviru svojih nadležnosti pružiti punu podršku jačanju kapaciteta nadležnog tužilaštva, što je i u skladu sa sprovođenjem Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, piše u saopštenju.

Fatos Bitići juče je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Braća Ilir, Agron i Mehmet Bitići uhapšeni su krajem juna 1999. zbog ilegalnog ulaska u tadašnju Jugoslaviju zbog čega ih je sud u Prokuplju osudio na 15 dana zatvora. Četiri dana pre isteka kazne izvedeni su iz zatvora, odvedeni u Petrovo Selo u istočnoj Srbiji, gde su 9. jula ubijeni. Njihova tela nađena su 2001. godine u jednoj od dve masovne grobnice u tom mestu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.