Ministar odbrane poziva na vraćanje stanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane poziva na vraćanje stanova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da je neprihvatljivo da bivši ministri posle prestanka funkcije ne vrate službene stanove i pozvao ih da to učine.

"Javno ih pozivam da se razduže i da ne brukaju ni sebe ni svoje stranke", rekao je Šutanovac novinarima posle otvaranja izložbe kojom je obeležen Dan Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

On je dodao da je zbunjen načinom na koji se kolege iz bivše Vlade odnose prema društvenoj imovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izražavajući očekivanje da će nadležne društvene službe ozbiljnije rešavati tu problematiku.

Šutanovac je rekao da nema saznanja da bilo ko od ministara iz Demokratske stranke, čiji je potpredsednik, nije vratio službeni stan po prestanku funkcije.

On je istakao da on lično koristi kuću koja pripada Ministarstvu odbrane, ali da će je vratiti istoga dana kada mu prestane mandat.

Šutanovac je podsetio da je porodica penzionisanog generala Dragoslava Ojdanića koristila vilu i posle njegovog smenjivanja sa dužnosti i da se iselila kada im je rekao da im to po zakonu ne pripada.

On je ipak ocenio da javnosti na uvid svoju imovinu treba da stave ministri, ali uz odgovarajuće diskreciono pravo koje se tiče članova porodice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.