Ministar branitelja Mijo Crnoja podneo ostavku

Izvor: Akter, 28.Jan.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar branitelja Mijo Crnoja podneo ostavku

Mijo Crnoja podneo je ostavku na mesto ministra branitelja u hrvatskoj vladi

Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja večeras je podneo ostavku na tu dužnost posle niza afera koje su o njemu isplivale u javnost od najave registara "agresora i izdajnika", preko izbegavanje plaćanja poreza, do nasilničkog ponašanja.

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višesatnog sastanka s premijerom Oreškovićem i potpredsednicima Tomislavom Karamarkom i Božom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

"Međutim, ja ne želim biti teret ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska vlada ne bi uspela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku", rekao je Crnoja i pozdravio sve hrvatske branitelje.

Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji juče je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri, prenela je Hina.

Crnojinu ostavku zatražila je saborska opozicija, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja zbog koga je bio u zatvoru, a postavilo se i pitanje korišćenja namenski dobijenog kredita za izgradnju porodične kuće, kao i izbegavanja poreza.

Opozicija je juče u Saboru dala premijeru Oreškoviću 24 sata da smeni Crnoju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.