Milica Delević nova direktorka Kancelarije za EU

Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica Delević nova direktorka Kancelarije za EU

Vlada Srbije imenovala je na današnjoj sednici Milicu Delević za direktorku vladine Kancelarije za evropske integracije, navodi se u saopštenju Vlade.

Na istoj sednici Tanja Miščević, dosadašnja direktorka Kancelarije, razrešena je dužnosti. Miščevićeva, koja je razrešena na sopstveni zahtev, posvetiće se akademskom radu na Fakultetu političkih nauka, dodaje se u saopštenju vlade.

U saopštenju se naglašava da je Mišćevićeva dala veliki doprinos procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evropskih integracija Srbije, da je od početka aktivno učestvovala u pregovorima o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, do njegovog potpisivanja i da je koordinirala izradu Nacionalnog programa za integraciju Republike Srbije u EU.

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić zahvalio je Mišćevićevoj u ime Vlade i izrazio nadu da će nastaviti da sarađuju.

Milica Delević je na mesto direktora Kancelarije došla iz Ministarstva spoljnih poslova gde je bila pomoćnik ministra i direktor direkcije za Evropsku uniju, dodaje se u saopštenju. Ona je radila od 2003. do 2004. godine kao direktor Kancelarije Srbije i Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji a docent je na Fakultetu političkih nauka na predmetu Spoljna politika Srbije.

Milica Delević je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, magistrirala na Centralnoevropskom univerzitetu na Katedri za međunarodne odnose i evropske studije i doktorirala na Univerzitetu Kent u Kenterberiju, kaže se u saopštenju. Milica Delević je dobitnik je nagrade Doprinos godine Evropi za 2007. godinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.