Milenović: Državom upravljaju tajkuni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenović: Državom upravljaju tajkuni

Srbijom ne upravlja politička elita, kako se to čini na prvi pogled, već ekonomsko-tajkunska, mafijaška mreža, koja "iz šešira" bira one za koje proceni da su u stanju da privuku mase i sprovedu određenu priču, izjavila je Danasu član vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović.

Ona je rekla da su tri do četiri takve ekipe međusobno suprotstavljene, "ali da svaka misli da ima pravo na naše živote".

Na pitanje da li se radi o tajkunima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miroslava Milenović je odgovorila "da ih tako zovemo, ali da je to daleko šira lepeza kvaziekonomske elite".

Ona u čeličnom zagrljaju drži političku kvazielitu, koja za svog mandata stvara neke male "tajkunčiće", ograničenog trajanja. Ali, ovi u vrhu piramide traju mnogo duže, izjavila je Miroslava Milenović.

Nemamo nezavisno pravosuđe, nezavisno tužilaštvo. Čak i u Ustavu piše da je tužilaštvo samostalno, ali ne piše nezavisno, rekla je Miroslava Milenović, dodavši: "A mi smo tužilaštvu dali da vodi istragu i ono za to mora biti nezavisno".

Napravljena je prava rašomonijada od reforme pravosuđa, sada smo to potpuno obesmislili, tako da imamo pravosuđe koje nije nezavisno i potpuno je rastureno, izjavila je Miroslava Milenović.

Ona je navela da u slučaju rušenja u Savamali postoji i treća karika - policija, koja nije reagovala.

Postoji još jedan segment užasa, a to je da istragu na početku nije vodilo tužilaštvo, nego premijer Aleksandar Vučić. On sve to tumači na krajnje neprimeren i pristrasan način, rekla je Miroslava Milenović.

Ona je konstatovala da bi, "da smo normalna zemlja, svako iz vlasti ko je samo i zucnuo bilo šta o Savamali, morao da podnese ostavku".

Tačno je da su sada svi u tehničkom mandatu, pa nemaju ni šta da podnesu, ali način na koji su reagovali je sprdnja sa pravnom državom i našim životima, zaključila je Miroslava Milenović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Članica Saveta za borbu protiv korupcije: Državom upravlja mafijaška mreža

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2016

Srbijom ne upravlja politička elita, kako se to čini na prvi pogled, već ekonomsko-tajkunska, mafijaška mreža, koja "iz šešira" bira one za koje proceni da su u stanju da privuku mase i sprovedu određenu priču, izjavila je za Danas članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.