Izvor: Blic, 21.Avg.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: O odnosima sa Srbijom ne bih polemisao poput HDZ

Predsednik SDP-a i kandidat za hrvatskog premijera Narodne koalicije Zoran Milanović izjavio je danas da bi o odnosima sa Srbijom najpre razgovarao i dogovarao ih sa svim političkim akterima u Hrvatskoj, a ne bi, poput HDZ-a, polemisao sa Beogradom preko novinara, javlja Hina.

- Ne volim te stvari prelamati preko HDZ-a koji su nam malo podmetali nogu u vreme izbegličke krize. Mi kada je potrebno zaoštravamo odnose, a tada je to bilo potrebno zbog izbegličke krize - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milanović novinarima u Barbanu, komentarišući trenutne odnose Srbije i Hrvatske.

Milanović je podsetio da je ranije danas predsednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio kako Srbija treba da pokaže veće poštovanje prema Hrvatskoj.

- Po meni je manje bitno poštovanje, već je bitnije da rešimo konkretne probleme...Nikoga ne možemo naterati da nas poštuje, jer je to preambiciozno s naše strane - rekao je Milanović.

Pročitajte još:

Kako je dodao, o tim stvarima bi se radije dogovorio sa svim političkim akterima u Hrvatskoj.

- Ne bih ovako preko novina polemisao s Beogradom, jer mislim da su nam tu interesi zajednički. Te probleme sa Srbijom moramo rešiti, o tome sam već javno i otvoreno govorio. Pričekaćemo kada formiramo Vladu, a onda ćemo pitati i HDZ za njihovo mišljenje - kazao je Milanović.

On, kako navodi, rešenje tih odnosa vidi u tome da Srbija mora da ukine sporni Zakon o procesuiranju ratnih zločina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.