Milanović, Karamarko i Petrov za istim stolom

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović, Karamarko i Petrov za istim stolom

Mada se činilo nemogućim, tačno u podne u zagrebačkom hotelu Esplanada počeo drugi krug međustranačkih konsultacija o novoj vladi, a za zajedničkim stolom su se našli lider SDP-a, aktuelni premijer Zoran Milanović i predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Sastanak je zakazao lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov koji i vodi sastanak. "Mi za sebe ne tražimo ništa samo obećanje da će se izvršiti ono što smo dogovorili", rekao je Petrov. Prvi predsednik Sabora bi išao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz jedne koalicije, dok bi iz druge koalicije dolazio potpredsednik vlade, pa bi nakon dve godine došlo do obrta, predložio je Božo Petrov.

Hrvatska radio televicija direktno prenosi ovaj skup, a interesovanje medija je veliko s obzirom na to da ni mesec dana nakon izbora u Hrvatskoj nema ni nagoveštaja ko bi mogao formirati vladu s obzirom na to da nijedna od dve najuticajnije stranke nije osvojila apsolutnu većinu.

Inače, Mostova početna ideja je bila zajednička vlada sve tri stranke, što je za lidere SDP-a i HDZ-a odmah bilo neprihvatljivo.

"Naš predlog bi značio drugačiju budućnost Hrvatske. Da opozicije neće biti ne bih se složiio, uvek postoji mogućnost da se kritikuju pojedine odluke. Nama je bitan koncenzus", izjavio je Petrov i dodao da Most predlaže da mandatar bude nestranački kandidat oko kojeg bi se usaglasile sve tri strane.

Potom bi se, kazao je, odlučivalo o predsedniku Sabora, šefovima resora i odbora.

"Moram vam se izviniti zbog poruka koje su dolazile s naše strane, a nisu bile stav naše stranke. Ako Most može da sedne s jednom i s drugom stranom, ne vidimo zašto ne bismo mogli sesti svi zajedno....  Nema apsolutnog pobednika", kazao je Petrov.

Inače, od jutros na Pantovčaku u toku je drugi krug konsultacija predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Milanović, Karamarko i Petrov za istim stolom

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2015

Mada se činilo nemogućim, tačno u podne u zagrebačkom hotelu Esplanada počeo drugi krug međustranačkih konsultacija o novoj vladi, a za zajedničkim stolom su se našli lider SDP-a, aktuelni premijer Zoran Milanović i predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko...Sastanak je zakazao lider Mosta nezavisnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.