Izvor: B92, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikavica: Nisam kriv za nesreću

Novi Sad -- Član DSS-a Dejan Mikavica pred sudom tvrdio da nije kriv za saobraćajnu nezgodu.

Na glavnoj raspravi za naknadu štete u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je učestvovao bivši poslanik Demokratske stranke Srbije, prekjuče su izneti oprečni stavovi o tome ko je prošao na crveno svetlo. Drugi vozač Lazar Mirosavljev tvrdi da je kroz raskrsnicu prošao na zeleno svetlo, bez stajanja i zadržavanja. Mikavica tvrdi suprotno.

Mikavica dodaje da su se svedoci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su se našli na licu mesta deklarisali kao Lazarevi prijatelji i da im je tada rekao da za lažno svedočenje mogu krivično odgovarati.

Međutim, ostali svedoci su negirali da poznaju Mirosavljeva i potvrdili da je Mikavica prošao kroz crveno svetlo i izazvao saobraćajnu nesreću.

Postupak koji se trenutno vodi nema veze s krivičnom prijavom koju je policija podnela protiv Mikavice. U parničnom postupku koji je u toku, Mikavica je saslušan u svojstvu svedoka jer je tužena osiguravajuća kuća za naknadu štete, kaže portparolka Opštinskog suda u Novom Sadu Mirjana Marković.

Istraga u vezi s krivičnom prijavom je još u toku i izvode se predloženi dokazi Tužilaštva. Ročište po toj prijavi zakazano je za 6. mart 2007.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.