Izvor: B92, 22.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijač podneo ostavku zbog imenovanja Tijanića

Beograd -- Pozorišni reditelj Dejan Mijač je nakon imenovanja Aleksandra Tijanića za direktora RTS-a podneo ostavku na mesto predsednika upravnog odbora državne televizije zajedno sa još 15 članova. Gostujući u "Kažiprstu" Radija B92, Mijač je objasnio da nije reč samo o prekršenom zakonu, već o odnosu vlade prema institucijama.

Mijač kaže da je tek naknadno čuo primedbe da je Aleksandar Crkvenjakov smenjen sa mesta direktora zato što RTS nije promenio programsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šemu u trenutku je situacija u zemlji i na Kosovu postala vanredna: "Potpuno je irelevatno da li je bilo vanredno stanje, sam gest nije u redu. Ljudi koji se igraju demokratijom mogli bi da kažu - hajde da napravimo izbor. Naravno, oni će pritisnuti, oni broje pare, oni odlučuju o svemu tome, oni će da izaberu koga oni hoće, ali napravi 'šatro' demokratsku feštu, lepo to izvedi. Nije u redu ponašati se ovako komesarski, potpuno nas ignorisati, ne obavestiti nas."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.