Mihajlovićeva: Jeremiću bi bolje bilo da stane uz Vučića

Izvor: B92, 29.Okt.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Jeremiću bi bolje bilo da stane uz Vučića

Vicepremijerka Zorana Mihajlovič izjavila je da bi Vuku Jeremiću bolje bilo da stane, oko važnih državnih pitanja, uz Aleksandra Vučića i svoju zemlju.

Ona je bivšem šefu diplomatije preporučila takav način ponašanja umesto, kako je navela, “što nastavlja s neodgovornom politikom koja Srbiji ništa dobro nije donela i čije greške današnja vlast ispravlja“.

Pročitajte još: "Ukoliko vlast u Srbiji ne bude sprečena..."

Ona je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komentarišući danas izjavu Jeremića da se nikada intenzivnije nije pregovaralo o razgraničenju sa Kosovom, rekla da je Vuk Jeremić "poslednja osoba koja bi trebalo da komentariše rešavanje pitanja Kosova i Metohije", jer je svojom plitkom politikom načinio nemerljivu štetu Srbiji".

"U vreme kada je bio u poziciji da se bori za interese svoje zemlje, Jeremić je Srbiju udaljio od Kosova, prebacivši rešavanje ovog pitanja sa Ujedinjenih nacija na Evropsku uniju i podnoseći inicijativu Međunarodnom sudu pravde kojom je i sam stavio pečat na tzv. nezavisnost južne srpske pokrajine. Danas umesto da uvidi svoje greške i pokuša da popravi štetu koju je učinio Srbiji, on bi da nas svađa sa svetom, opstruišući pronalaženje rešenja", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da, dok ceo svet podržava napore Srbije da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju, Jeremić čini sve da oslabi poziciju države u tom procesu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.