Izvor: B92, 04.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović podneo prijave protiv Dinkića i Verice Barać

Beograd -- Advokat ministra policije Srbije Dušana Mihajlovića Aleksandar Lojpur potvrdio je u utorak da je podneo krivične prijave protiv potpredsednika stranke G17 plus Mlađana Dinkića i predsednika Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verice Barać. Prijava protiv Dinkića podneta je Prvom opštinskom tužilaštvu u Beogradu zbog "krivičnog dela lažnog prijavljivanja u sticaju s krivičnim delom klevete, a protiv Verice Barać zbog klevete, odnosno zbog "pronošenja lažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužbi", rekao je Lojpur.

Aleksandar Lojpur je izjavio i da će Mihajlović voditi svojevrsnu borbu i protiv novinara koji budu nastavili da prenose optužbe na njegov račun. "Protiv novinara ćemo voditi parnice i tražiti naknadu nematerijalne štete u simboličnom iznosu od 100 dinara", rekao je Lojpur. Za taj potez ministar se opredelio jer smatra da novinari ne treba da odgovaraju za krivično delo klevete, a ne želi ni da traži milionsku odštetu, niti da se bogati na njihov račun, rekao je Lojpur i dodao da je takav način "obračuna" s novinarima poznat u zapadnim demokratijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.