Izvor: B92, 17.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović za većinsku stabilnu vladu na duži rok

Beograd -- Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović rekao je u subotu na sednici glavnog odbora stranke da se zalaže za većinsku stabilnu vladu na duži rok. On je izjavio da je potrebno postići dogovor između stranaka demokratskog bloka kako bi se obezbedio nastavak reformi, evropskih integracija i opstanak zajedničke države Srbije i Crne Gore. "Na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije biće verifikovani mandati poslanika, ali nisam siguran da će biti izabran predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta jer ne verujem da će međustranački pregovori biti završeni do tada," kaže Mićunović: "Izbor predsednika znači da je sve ostalo dogovoreno, jer se izborom predsednika skupštine konstatuje parlamentarna većina koja daje podršku i vladi. Pošto nisam siguran da u tom kratkom roku mogu sva ova pitanja oko vlade biti rešena, ja nisam optimista da će 27. januara biti izabran predsednik."

Što se tiče pregovora stranaka demokratskog bloka, Mićunović tvrdi da je i dalje sve otvoreno i intenziviranje razgovora očekuje od ponedeljka. "Ne postoji manjinska vlada. Vlada mora da ima većinu u parlamentu," kaže Mićunović: "Da bi neko podržavao ovu vladu, a da ne bude učesnik, mora da ima neka dogovore, sporazume o tome, pa se to opet svodi na neki zajednički rad."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.