Mićunović ne očekuje da će većina biti protiv

Izvor: Glas javnosti, 22.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović ne očekuje da će većina biti protiv

BEOGRAD  - Šef delegacije Skupštine Srbije u Paralmentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljub Mićunović izjavio je danas da ne očekuje da bi se u tom telu obezbedila većina poslanika koja bi se protivila donošenju rezolucije izvestioca SE Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, kao i sprovođenju istrage.

Mićunović je u Domu Narodne skupštine, na sastanku s predstavnicima Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih sa Kosmeta, kazao da će se o rezoluciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << glasati u utorak, 25. januara i da će, posle njenog usvajanja, sve zemlje, kao i Albanija, Srbija, kosovske institucije i međunarodne organizacije na Kosovu i Metohiji biti u obavezi da sarađuju u istrazi oko trgovine ljudskim organima.

"Kada se donese rezolucija, imaćemo dokument iza koga će da stoji jedna institucija Evropske unije i na osnovu te rezolucije ćemo moći da pozivamo na istragu", rekao je šef srpske delegacije i dodao da je zadatak delegacije da spreči politizaciju i da traži da se sprovede istraga.

Mićunović je rekao da je vrsta zločina toliko strašna da su tragovi zločina brižljivo sakriveni, a oni moraju da vode i do počinilaca i nalagodavaca.

On je naveo da će se o toj rezoluciji, pored plenuma, razgovarati i u okviru pravnog i političkog komiteta PS SE, kao i da su mogući amandmani albanske strane.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović kazao je da je donošenje rezolucije šansa da se utvrde činjenice i da se obavežu i vlast u Albaniji, kosovske institucije, ali i članice Saveta Evrope da daju punu podršku u sprovođenju kvalitetne i nepristrasne istrage i utvrđivanju istine.

On je podsetio da se još traga za 526 osoba, da je do sada pronađeno 325 tela i da se radi o ljudima koji su uglavnom nestali posle 10. juna 1999. godine.

Odalović je ponovio da su organizacije porodica nestalih sastavile spisak od 300 počinilaca i dodao da se nada da će istraga dovesti i do naručioca.

Predstavnici Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije zatražili su od šefa srpske delegacije da ona u Strazburu nastupi jedinstveno.

Predsednica Udruženja Verica Tomanović kazala je da porodice nestalih i kidnapovanih 12 godina čekaju istinu o tome šta se desilo sa njihovim najmilijim.

Ona je navela da do sada nema nikakvih informacija o nestalima i dodala da su slučajevi otetih prijavljivani Kforu, ali su ti dokumenti prebačeni u njihove baze u zemlje iz kojih dolaze i zato nema mnogo dokaza.

Ooo Ljudi dokad ce ovaj udbas,da maltretira ljude!!

I da se stampa!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.