Meštani Grabovca sprečili Kfor da postavi punkt za prijem u KSB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Grabovca sprečili Kfor da postavi punkt za prijem u KSB

ZVEČAN - Meštani sela Grabovac, u opštini Zvečan, onemogućili su danas vojnike Kfora da postave punkt na kome bi se građani prijavljivali za rad u Kosovskim snagama bezbednosti (KSB).

Vojnici Kfora pokušali su instaliranje punkta u ovom mestu na severu Kosova pre podne, ali su, nakon mirnog okupljanja meštana, odustali od te namere.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je Tanjugu da današnji pokušaj Kfora predstavlja još jedno kršenje Rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Narod je rekao svoje mirno, demokratski, da ne želi da učestvuje u stvaranju takvih bezbednosnih snaga, jer su one uperene pre svega protiv nas Srba. Rekli smo komandiru Kfora da izlaze iz mandata i da Kfor treba da se bavi bezbednošću i slobodom kretanja za sve građane Kosova i Metohije", rekao je Milović.

On je upozorio i predstavnike Euleksa da ne pokušavaju da sprovode odbačeni plan Martija Ahtisarija za Kosovo, ističući da su građani danas demokratski upozorili vojnike Kfora da ne sprovode političke odluke vlade Kosova koju Srbi ne priznaju.

"Drago mi je da je sve prošlo bez incidenata i mirno, i ovo je poruka za njih da ne dolaze u naše opštine, jer Srbi neće da učestvuju u stvaranju KSB", zaključio je Milović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.