Medvedev: Razlog ostavke - reforme i faktor vremena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Razlog ostavke - reforme i faktor vremena

Bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da je podneo ostavku zbog potrebe sprovođenja političkih reformi u zemlji i zbog faktora vremena.

Medvedev je za Prvi kanal ruske televizije izjavio da je prva i najvažnija stvar koju je predočio predsedniku Vladimiru Putinu na sastanku 15. januara to da Putinova poruka o promeni Ustava ocrtava vrlo ambiciozne zadatke za politički sistem, koji u odredenoj meri menjaju ravnotežu moći u zemlji, prenosi agencija Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Ovo se odnosi na vladu, parlament, delom na predsednika, na pravosuđe. Kako bi mogao da donosi sve te odluke, predsednik mora da bude apsolutno slobodan da diskutuje i preduzima mere bez obzira na bilo koji drugi faktor, uključujući i vladu", rekao je Medvedev.

Drugi razlog je, kako je rekao, vreme, pošto je funkciju premijera obavljao gotovo osam godina.

"Ovo je, posle svega, bio vrlo dug i komplikovan posao vezan za donošenje odluka o jako komplikovanim pitanjima. I to, takođe, treba uzeti u obzir", rekao je Medvedev.

Medvedev će ubuduće biti na mestu zamenika šefa ruskog Saveta bezbednosti, kojim predsedava Putin.

Ruska Državna Duma je potvrdila kandidaturu nekadašnjeg šefa Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Rusije.

On će naslediiti Dmitrija Medvedeva, koji je podneo ostavku pošto je Putin predložio promene Ustava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.