Medijska strategija do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijska strategija do kraja godine

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas Fonetu da očekuje da nova medijska strategija bude usvojena do kraja godine.

Vukosavljević je izneo ocenu da radna grupa koja treba da sačini ovaj dokument radi transparentno i da su u njoj zastupljena svih medijskih udruženja.

Ministarstvo kulture i informisanja polovinom jula ove godine obrazovalo radnu grupu za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji do 2023. godine, sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije.

Cilj da svaka sala u Srbiji bude opremljena

Vladan Vukosavljević izjavio je  da je cilj ministarstva u procesu digitalizacije državnih ustanova, da svaka sala u ruralnim područjima Srbije bude opremljena da bi mogla da prikazuje digitalne snimke pozorišnih predstava, koncerata, književnih večeri i drugih kulturnih događaja.

Otvarajući dvodnevnu regionalnu digitalnu konferenciju o trendovima u telekomunikaciji i medijima "Digital 2017", Vukosavljević je rekao za Tanjug da kada je reč o digitalizaciji kulturnog nasleđa, Srbija je solidno plasirana i ne zaostaje mnogo za zemljama regiona.

"Pre šest meseci smo osnovali po prvi put Odeljenje za digitalizaciju i radimo sa celom vladom, čiji je jedan od strateških opredeljenja digitalizacija. Ovo je prvi put da vlada i ministarstvo strateški pristupe jednom tako složenom procesu kao što je digitalizacija u kulturi", rekao je Vukosavljević.

Ministar je rekao da se svet nalazi u digitalnoj eri, te da Srbija mora da stane rame uz rame i ide u korak sa razvijenijim nacijama u ovoj oblasti.

"Ovo je doba u kojem ceo svet digitalizuje kompletno svoje kulturno nasleđe. Kada je reč o regionu, mi ne zaostajemo i Srbija je tu vrlo solidno plasirana", istakao je ministar.

On je otvarajući konferenciju u beogradskom hotelu "Metropol" rekao da ministarstvo, pored posla na digitalizaciji bioskopskih sala koje sprovodi Filmski centar Srbije, preduzelo niz aktivnosti iz područja digitalizacije kako bi se ovaj proces "uselio" u sale domova kulture i kulturnih centara u manjim mestima.

"Cilj nam je da svaka sala u Srbiji ima mogućnost da prikaže kvalitetne digitalne snimke pozorišnih predstava, koncerata, književnih večeri i drugih događaja iz oblasti kulture", istakao je Vukosavljević.

Naveo je da je jedan od tri glavna razloga migracija ljudi iz sela ka velikim gradovima, nedostatak sadržaja iz oblasti kulture u tim mestima.

"Digitalna tehnologija nam je omogućila da krenemo u ofanzivno povećanje kulturne ponude u ruralnim područjima i manjim mestima", kazao je ministar i istakao da je potrebno i dalje insistirati na razvoju informaciono-komunikacione infrastrukture.

Vukosavljević je rekao da će jedan od segmenata u Medijskoj strategiji na kojoj ministarstvo radi biti i tema digitalizacije u medijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radna grupa i o rešenju za agenciju Tanjug

Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2017

Nedavno je formirana radna grupa za izradu medijske strategije, koja će u sklopu svojih rešenja uvrstiti i pitanje rešenja za novinsku agenciju Tanjug, kao i druga pitanja, potvrdio je za N1 ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević...Medijska strategija bi, prema njegovim rečima, trebalo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.