Masova izjava razočarenje, s vladom o svim porukama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masova izjava razočarenje, s vladom o svim porukama

Izjava šefa nemačke diplomatije Hajka Masa da će nastaviti da podržava Prištinu bez obzira na takse za mene je veliko razočarenje, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će sa Vladom Srbije narednih dana razmotriti i ovu i sve ostale poruke koje je Srbija dobila u poslednje vreme.

Vučić kaže da je tom Masovom izjavom iznenađen iz više uglova, te posebno istakao da Nemačka ne bi smela da podržava zabranu slobodnog protoka robe, usluga i ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ali, kako bih vam rekao, to razumem kao podršku čedu koje su sami izrodili, zajedno sa Amerikancima, prvo su ljuljali tu kolevku i sad moraju da vode računa o Albancima", rekao je srpski predsednik.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je ta zemlja odlučna da pomogne Kosovu i da želi "evropsku perspektivu za Kosovo".

On je to rekao za nemački "Študgarder nahrihten" i dodao da "nemačka vlada smatra pogrešnim ako EU i Nemačka odustanu od podrške Kosovu, uključujući i finansijsku pomoć", prenela je RTK na srpskom jeziku.

Vučić kaže i da ga čudi da Mas nije govorio o ukidanju taksi.

Računam da Nemačka ne bi smela da podrži zabranu slobodnog protoka robe, usluga i ljudi, istakao je on.

"Svi imaju svoje interese, u ovom slučaju nemački interesi su očigledno važniji od interesa liberalnog tržišta, slobodnog protoka robe, usluga ljudi i na to moramo da se naviknemo", rekao je on.

Vučić kaže će narednih dana zajedno sa Vladom razmotriti ovu i niz drugih poruka koje je Srbija dobila iz evropskih i svetskih zemalja.

"Razgovaraćemo o platformi Srbije za budućnost. Jer, ako se dogodi da Srbija ispuni sve obaveze iz Briselskog sporazum, a Priština nijednu, a onda oni budu ti koji uvode takse od 100 odsto, pa biraju 'privatne' Srbe umesto onih koji su dobili gotovo 100-odstotnu podršku srpskog naroda, onda se postavlja pitanje da li je odgovorna politika Srbije jedini mogući odgovor", kaže Vučić.

Dodaje, da želi da preispita i sebe i da čuje druge.

"Što se tiče tih 'fantastičnih' reformi na Kosovu, one su posebno 'vidljive' u Kačaniku, Štimlju .... i predlažem svima da odu tamo i da vide kako te reforme funkcionišu", rekao je on, aludirajući takođe na Masovu izjavu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Izjava šefa nemačke diplomatije je VELIKO RAZOČARENJE, iznenađen sam"

Izvor: Blic, 25.Feb.2019

Izjava šefa nemačke diplomatije Hajka Masa da će nastaviti da podržava Prištinu bez obzira na takse za mene je veliko razočarenje, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će sa Vladom Srbije narednih dana razmotriti i ovu i sve ostale poruke koje je Srbija dobila u poslednje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.