Izvor: Blic, 15.Avg.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Imovinske karte političara do kraja godine

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije i kriminala Zorana Marković izjavila je juče za „Blic" da će neposredno pre Nove godine početi da funkcionerima šalju brošure sa njihovim obavezama u vezi sa izveštajima o imovini koje su dužni da prijave ovoj agenciji najkasnije 31. januara za prethodnu godinu.

- Nakon 1. januara postepeno ćemo početi sa obrađivanjem primljenog materijala jer je u pitanju oko 13.000 imovinskih karata - rekla je Markovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Od 1. januara Agencija će preuzeti ovu obavezu od Republičkog odbora za sprečavanje sukoba interesa. Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, funkcioner je dužan da za 15 dana od izbora, postavljenja ili imenovanja podnese izveštaj o svojoj imovini i prihodima i o imovini bračnog druga i krvnih srodnika u pravoj liniji, prema stanju na dan izbora, postavljenja ili imenovanja. Posle toga, funkcioner podnosi izveštaj jednom godišnje do 31. januara tekuće godine za prethodnu godinu i u narednih 15 dana od prestanka javne funkcije, prema stanju na dan podnošenja izveštaja. Internet sajt Agencije za borbu protiv korupcije dostupan je od juče na adresi www.korupcija.gov.rs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.