Izvor: B92, 04.Sep.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manastiri na Kosovu bez struje

Gračanica -- Manastirima Devič i Gračanici, kao i Pećkoj patrijaršiji, isključena je struja. U KEK-u kažu da je struja isključena zbog neplaćenih računa.

Mi se sada snalazimo zahvaljući KFOR-u koji nam pomaže sopstvenim izvorima, a iz KEK-a nam je rečeno da im se javimo kada odlučimo da prihvatimo njihove uslove, rekla je igumanija manastira Devič, Anastasija. Igumanija manastira Pećka Patrijaršija, Fevronija izjavila je da nisu mogli da potpišu ugovor sa KEK-om >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je, kako kaže, nemoguće ispuniti postavljene uslove.

Portparol Kosovske elektroenergetske korporacije Viktor Bužalja izjavio je, s druge strane, da će manastiri na Kosovu dobiti struju kada plate račune za utrošenu električnu energiju i potpišu ugovor sa KEK-om.

Bužalja je potvrdio da su manastiri Gračanica, Devič i Pećka Patrijaršija bez struje od početka nedelje, jer nisu platili račune za utrošenu električnu energiju.

"Oklevaju da potpišu sporazum sa nama i plate račune. Struju će ponovo dobiti kada potpišu sporazum sa nama i kada plate račune", rekao je Bužalja koji nije hteo da navede o kolikom iznosu duga se radi.

Portparol KEK-a je naglasio da je, pored manastira na Kosovu, struja isključena i određenom broju dzamija u regionu Prištine i da se trude da sve svoje potrošače tretiraju na isti način.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.