Izvor: S media, 28.Dec.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manastir Hilandar uputio pismo podrške predsedniku Srbije

Iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije uputio je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću pismo podrške u naporima na očuvanju srpskih nacionalnih interesa, a posebno na izradi platforme za nastavak razgovora Beograda i Prištine, kao i naporu da se oko nje saglasi najveći deo srpske javnosti.

Iguman manastira Hilandar uputio je poruku mira i ljubavi i neophodnosti sloge u srpskom narodu u teškim vremenima iskušenja, saopštila je Pres služba predsednika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />


Predsednik Srbije boravio je u manastiru Hilandar na Svetoj Gori tokom zvanične posete Grčkoj.

Tom prilikom, državna delegacija razgovarala je sa igumanom manastira i manastirskom bratijom, a poseban akcenat je stavljen na pomoć države da bi se što pre okončala obnova manastira Hilandar, koji je oštećen u požaru pre nekoliko godina.

(S media/Tanjug)

Foto:(AP Photo/MTI, Attila Kovacs)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.