Malovićeva sutra u SAD-u

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva sutra u SAD-u

Ministarka pravde Snežana Malović boraviće od sutra do petka, u radnoj poseti SAD-u, na poziv američkog ministarstva pravde.

Malovićeva je izjavila da očekuje da će sastanci sa pravosudnim zvaničnicima države Tenesi i predstavnicima ministarstava spoljnih poslova i pravde SAD doprineti daljem unapredjenju saradanje u oblasti pravosudja i ukupnih odnosa dve zemlje.

Ona je istakla da će poseta predstavljati doprinos daljoj podršci američke administracije reformi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pravosudja u Srbije, jer će se delegacija upoznati sa instrumentima krivično procesnog zakonodavstva SAD, a biće reči i o budućim programima podrške Amerike reformama parvosudja u Srbiji.

Prema njenim rečima, teme sastanaka biće efikasnost i nezavisnost pravosudja, efikasnost krivičnog postupka, saradnja u posebnim oblastima kao je borba protiv organizovanog kriminala, pitanje ratnih zločina i medjunarodna pravna pomoć.

Tokom boravka u SAD Malovićeva će imati više radnih sastanaka sa pravosudnim zvaničnicima države Tenesi i predstavnicima ministarstava pravde i spoljnih poslova Amerike.

U četvrtak, 23. jula, ona će se sastati sa ministrom pravde SAD Erikom Holderom, sa kojim će razgovarati o daljem unapredjenju saradanje dve države u oblasti pravosudja, reformama Srbije u tom pogledu i daljoj pomoći SAD pravosudnim organima Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.