Izvor: B92, 20.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija priznaje Kosovo?

Skoplje -- Potpredsednik makedonske vlade Abdulahi Ademi očekuje da će naredne sedmice Skoplje zvanično priznati nezavisnost Kosova.

Ademi, koji je funkcioner albanske Demokratske unije za integracije (DUI), je u izjavi za makedonsku televiziju Alfa dodao da sada nije pravi trenutak da Makedonija uslavljava Kosovo da učini isto, odnosno da prizna makedonsku državu pod njenim ustavnim imenom.

Ministar za lokalnu samoupravu i takođe funkcioner DUI-a Musa Džaferi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe je sinoć izjavio da će Makedonija priznati nezavisnost Kosova sledeće sedmice.

"Sada je pravi trenutak za priznavanje nezavisnosti Kosova", naglasio je Džaferi u izjavi za televiziju Alfa.

Ista televizija objavila je da je kosovski premijer Hašim Tači poručio da će Kosovo priznati Makedoniju, ali kao Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju.

Ministar za evropske integracije i portparol makedonske vlade Ivica Bocevski nije večeras želeo niti da potvrdi niti da demantuje za Betu da će Skoplje naredne sedmice priznati Kosovo.

Ministar inostranih poslova Makedonije Antonio Milošoski otkazao je ranije najavljeno učešće na Generalnoj skupštini UN sledeće sedmice u Njujorku, a makedonski mediji javili su da je to upravo zato što će Skoplje 22. septembra priznati nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.