Izvor: B92, 04.Maj.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Normalizacija odnosa

Skoplje -- Makedonija smatra da se bilateralni odnosi sa Srbijom normalizuju, što će potvrditi i poseta šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića Skoplju 7. maja.

Očekuje se da će u susretu Jeremića i makedonskog ministra spoljnih poslova Antonija Milošoskog biti obnovljeni diplomatski odnosi, koji su prekinuti makedonskim priznanjem Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije.

Navodi se i da će dve zemlje zajedno raditi na ukidanju viznog režima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zemlje Evropske unije.

Vlasti u Skoplju su nedavno saopštile da će bivši predsednik Sobranja, reditelj Ljubiša Georgijevski, biti imenovan za novog makedonskog ambasadora u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.