Mađarski pokret: Osveta SVM-a može da nanese štetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski pokret: Osveta SVM-a može da nanese štetu

Nevladina organizacija Mađarski pokret (MP) optužila je danas Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da je neusvajanjem programa poslovanja Javnog preduzeća Palić-Ludoš ispoljla "političku osvetu", koja Palićkom jezeru može da nanese štetu od šest i po miliona evra.

"Koalicija formirana protiv Mađarskog pokreta, u kojoj vodeću ulogu ima SVM, zbog stranačke uvređenosti i zbog političke osvete, pozivajući se na nepostojeće razloge, odbila je usvajanje plana rada JP Palić-Ludoš", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo je Mađarski pokret u saopštenju.

Pokret je dodao i da je šef odborničke grupe Mađarskog pokreta u Skupštini grada Jožef Hužvar ukazao juče na opasnosti odbijanje plana za realizaciju sporazuma koje je to preduzeće, u cilju poboljšanja kvaliteta Palićkog i Ludoškog jezera, nedavno sklopilo sa nemačkim finansijskim fondom KfW.

Ta organizacija je podsetila da se zbog neusvajanja plana rada ovog preduzeća u martu ne može obaviti ni planirani selektivan lov riba pod rukovodstvom nemačkih stručnjaka.

Ujedno, kako je navedeno, neće biti pokrenuta izrada plana detaljne regulacije za uređenje obale Ludoškog jezera, a u nedostatku plana se ne mogu raspisati ni javne nabavke za potrebne prolećne radove, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.