MSP Irana naveo razlog nestabilnosti u Avganistanu

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Irana naveo razlog nestabilnosti u Avganistanu

26.04.2013. -

Glavni razlog terorizma i šverca droge u Avganistanu jeste strana vojna intervencija, rekao je ministar inostranih poslova Irana Ali Akbar Salehi. Ona „osujećuje sposobnosti vlasti te zemlje da uspostave red“, rekao je ministar u petak u Almatiju (Kazahstan) na 3. konferenciji ministara inostranih poslova zemalja Istanbulskog procesa o Avganistanu.

„Pouzdano znamo da ustavni poredak na tim teritorijama, koje su izložene vojnoj intervenciji, ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << efikasno reaguje na sve te izazove sve dok ne odu strane trupe“, rekao je šef spoljne politike. „Nijedna zemlja neće moći da izolovano reši te probleme koristeći samo svoje snage“, dodao je on.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Pakistan će podržati Avganistan u prelaznom periodu

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013

26.04.2013. -..Islamabad je zainteresovan za razvoj mirnog Avganistana, rekao je sekretar za inostrane poslove Pakistana Džalil Džilani u petak na 3. konferenciji šefova diplomatije zemalja Istanbulskog procesa o Avganistanu u Almatiju. Džilani je uz to napomenuo da je „Pakistan spreman da pruži...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.