MIŠKOVIĆ O SLOBI: Želeo je moć po svaku cenu!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Nov.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIŠKOVIĆ O SLOBI: Želeo je moć po svaku cenu!

- Milošević nije bio nacionalista, već čovek koji je voleo moć i želeo je tu moć po svaku cenu. Sve što je radio bilo je samo da bi zadržao svoju moć - tvrdi vlasnik Delte

Predsednik kompanije Delta holding Miroslav Mišković izjavio je da bi bilo “hiljadu puta bolje” da su nekadašnje republike koje su činile Jugoslaviju ostale na okupu.

- Kada je 1989. zemlja počela da se raspada, imala je dug od 15,8 milijardi dolara. Danas, 25 godina kasnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ako saberemo dugove nekadašnjih republika koje su činile Jugoslaviju, taj broj bi dostigao čak 180 milijardi – kazao je Mišković u intervjuu za italijansku agenciju Nova.

- Milošević nije bio nacionalista, već čovek koji je voleo moć i želeo je tu moć po svaku cenu. Sve što je radio bilo je samo da bi zadržao svoju moć – rekao je Mišković.

Foto: Profimedia/AFP

- Od mene su tražili da organizujem privatizaciju i demokratizaciju tržišta u Srbiji – rekao je, dodavši da je “oduvek više naginjao kapitalizmu i liberalizmu”, i, kako se navodi, ubrzo je shvatio da je na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme.

- Napustio sam taj položaj posle šest meseci, kada sam shvatio da imam drugačije ideje u vezi sa Srbijom, Jugoslavijom i razvojem – kazao je Mišković.

Jedan od razloga njegovog odlaska “bio je lično Slobodan Milošević“, dodaje italijanska agencija u tektsu pod naslovom “Gvozdeni čovek Beograda”.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.