Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP Rusije: Takozvanim ustavom Kosova krši se Rezolucija 1244

MOSKVA - Stupanje na snagu takozvanog ustava Kosova predstavlja kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

"Taj čin je nastavak lanca aktivnosti samovoljne formalizacije suvereniteta Pokrajine, linije kršenja normi međuanrodnog prava, koja samo pojačava napetu sitauciju na Kosovu i izolaciju srpskog stanovništva", navedeno je u komentaru ruskog MIP-a.

Istaknuto je da najave Prištine o nameri prekida >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje sa Misijom UN na Kosovu (UNMIK) predstavljaju "grubo kršenje Rezolucije 1.244 SB UN, koja utvrđuje centralnu ulogu UN u rešavanju kosovskog pitanja".

"Bilo kakva promena mandata ili formata međunarodnog prisustva i raspoređivanje misije Evropske unije u Pokrajini, o čemu se u poslednje vreme mnogo govori, mora da se ostvaruje uz saglasnost uključenih strana i uz odobrenje Saveta bezbednosti UN", naglašeno je u saopštenju.

Zvanična Moskva pozvala je da se obnovi legalnost u "kosovskim poslovima, jer drugačiji put nosi sa sobom negativne posledice za bezbednost regiona i međuanrodnu stabilnost", istaknuto je u saopštenju, koje je prenela agencija RIA Novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.