MEDEF: Srbija važan i pouzdan partner

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2021, 19:55

MEDEF: Srbija važan i pouzdan partner

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Beogradu sa delegacijom francuskih privrednika MEDEF koji su istakli da im je Srbija važan i pouzdan partner.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je ocenila da tako brojna delegacija MEDEF-a, čije kompanije posluju u mnogim zemljama sveta, ali i na tržištu Srbije, dokazuje njihovu zainteresovanost za ulaganje u Srbiju.

Premijerka Brnabić rekla je na sastanku da su po svojoj vrednosti najveći francusko-srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investicioni projekti saradnje Koncesija aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, Projekat sanacije beogradske deponije Vinča i izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i proizvodnju toplotne ili električne energije i Projekat izgradnje metroa u Beogradu.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku dve zemlje imaju izuzetno dobru privrednu i političku saradnju, najplodonosniju u poslednjih nekoliko godina.

Predstavnici francuskih kompanija poručili su da je njihov dolazak u Beograd potvrda vizije koju imaju u vezi sa Srbijom i naglasili da im je Srbija važan i pouzdan partner, a da rezultati koje pokazuje u vakcinaciji stanovništva protiv kovida 19, i uprkos pandemiji ostvaruje značajan privredni rast, nešto što ima moć privlačenja novih investicija.

Interes Srbije jeste da se nastave ulaganja i dalji razvoj trgovinskih odnosa sa Francuskom, što podrazumeva rast razmene i, pre svega, izvoza, i povećana ulaganja u oblasti infrastrukture, energetike, industrije, IT, poljoprivredne, rečeno je na sastanku.

Poseban akcenat sa obe strane stavljen je na saradnju u oblasti "zelene tranzicije", odnosno zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije.

Tokom razgovora naglašeno je da su kompanije iz Francuske zainteresovane za saradnju, ne samo kada je reč o izgradnji Beogradskog metroa, već i drugih infrastrukturnih i građevinskih objekata, a da posebnu pažnju Srbija privlači u oblasti istraživanja i razvoja.

Premijerka Brnabić je u tom kontekstu potvrdila da se Srbija nalazi u vrhu svetskih lista iz te oblasti i da su tome doprineli rezultati postignuti u naučno-tehnološkim parkovima u Beogradu, Nišu i Čačku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić razgovarala sa privrednicima iz Francuske

Izvor: N1 televizija, 12.Mar.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom francuskih privrednika MEDEF o izgradnji metroa u Beogradu, koncesiji aerodroma "Nikola Tesla", projektu sanacije deponije Vinča i izgradnji postrojenja za preradu komunalnog otpada i proizvodnju toplotne ili električne energije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.