Luksuzni hotel Dubaiju još u plamenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luksuzni hotel Dubaiju još u plamenu

Ogromna zgrada jednog od najluksuznijih hotela u centru Dubaija, u kojem je izbio požar u novogodišnjoj noći, jutros i dalje gori, više od 12 sati nakon što se zapalila.

Vlasti u Dubaiju su saopštile da je najmanje 14 osoba lakše povređeno, dok je jedna osoba pretrpela srčani udar usled dima i guranja tokom evakuacije kasno sinoć, prenosi AP.

Požar u 63-spratnom hotelu "Adres dauntaun" izbio je sinoć oko 21.30 sati, a gradski vatrogasci jutros uglavnom sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlje posmatraju kako gore gornji spratovi, pošto ne mogu da do njih dopru šmrkovima iz vatrogasnih vozila.

Nova godina je, uprkos požaru, u Dubaiju proslavljena kako je i bilo planirano, uz raskošni vatromet sa obližnje Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu, ispred koje se okupilo više stotina hiljada ljudi.

Televizija "Al Arabija" sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela "Adres dauntaun", visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma "Pakleni toranj".

Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi od 63 sprata, dok su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara, navela je "Al Arabija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gori hotel u centru Dubaija, vatrogasci nemoćni

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2016

Ogromna zgrada jednog od najluksuznijih hotela u centru Dubaija, u kojem je izbio požar u novogodišnjoj noći, 1. januara ujutru i dalje gori, više od 12 sati nakon što se zapalila. Jedna osoba je umrla od infarkta, dok je 14 povređeno...Umro je stariji čovek zbog srčanog napada izazvanog dimom i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.