Lukšić: Popis pokazao da je Crna Gora multietničko društvo

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić: Popis pokazao da je Crna Gora multietničko društvo

Rezultati popisa stanovništva potvrdili su da je Crna Gora multietničko i multikulturno društvo, ocenio je crnogorski premijer Igor Lukšić.

„To je naša vrednost i bogastvo. I do sada smo bili primer sklada u tom smislu, i tu vrednost možemo snažno promovisati u daljim evropskim integracijama", rekao je Lukšić prilikom sinoćnje posete Mojkovcu, prenela je TV Vijesti.

On je kazao i da rezultati popisa pokazuju poboljšanje administrativnih kapaciteta Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gore.

Prema njegovim rečima, iz tih rezultata dobiće se niz korisnih inputa za dalje vodjenje politike.

„Svako se izjasnio na način kako smatra da treba, i čini mi se da je, u odnosu na te podatke, jednako važno i to da ćemo iz budućih faza obrade podataka dobiti niz veoma kvalitetnih inputa za vodjenje dalje politike", kazao je Lukšić.

U Crnoj Gori se 44,9 odsto gradjana izjasnilo kao Crnogorci, a 28,77 odsto je Srba, saopšteno je juče u Podgorici.

Prema podacima Zavoda za statistiku u Crnoj Gori, na popisu se izjasnilo da govori srpskim jezikom 43,88 odsto gradjana, a crnogorskim 36,97 odsto.

Povezane vesti: Lukšić: Popis važniji za građane nego za političare Premijer CG apelovao da se ne politizuje popis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.