Lukašenko smatra opravdanom zabrinutost zbog mogućeg trećeg svetskog rata

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2024, 17:51

Lukašenko smatra opravdanom zabrinutost zbog mogućeg trećeg svetskog rata

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko smatra da je zabrinutost oko potencijalnog početka trećeg svetskog rata sasvim opravdana, jer je vojna sila postala glavni osnovni argument globalnih centara za donošenje odluka.
"Vojna sila je ponovo postala glavni argument koji iznose globalni centri za donošenje odluka. Kao da nikada nije bilo milionskih gubitaka [u ljudskim životima] i užasa Prvog i Drugog svetskog rata", citira ga agencija BelTA. kako je rečeno na sastanku sa najvišim zvaničnicima nacionalne bezbednosti. „Sada nas je bukvalno zahvatio informativni talas takozvane slutnje o trećem svetskom ratu, o kome se bave svi i njihovi stričevi. I postoje [legitimni] razlozi za takvu zabrinutost“, naglasio je beloruski predsednik.
Lukašenko je napomenuo da su desetine hiljada vojnika NATO-a i stotine jedinica vojne opreme, aviona i helikoptera raspoređene u blizini granica Rusije i Belorusije. „U neposrednoj blizini Belorusije i Rusije nalazi se oko 32.000 vojnika iz ujedinjenih kontingenata oružanih snaga NATO-a i SAD, u okviru operacija alijanse koje se vode u Evropi. To je više od 1.000 jedinica oklopa, oko 160 artiljerijskih jedinica, 235 aviona i helikoptera“, citira ga telegram kanal Pul Pervogo, koji je blizak pres-službi beloruskog predsednika. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.